Tags

, ,

Wat is de overeenkomst tussen coaching, social media en levensverhalen? Op het eerste gezicht weinig waarschijnlijk. Vind de rode draad en je vindt het antwoord. Lukt het je het raadsel te ontrafelen zonder dit blog te lezen?

Boekenwurm
Vroeger verslond ik boeken en dat doe ik nog steeds. Het werd me met de paplepel ingegoten, want mijn vader las me al vanaf jongs af aan voor. Wipneus en Pim, Rozemarijntje…. Later begon ik zelf te lezen. De Vijf was lange tijd favoriet. En daar bleef het niet bij: ik schreef ook zelf verhalen of zoog ze uit mijn duim als ik ze aan mijn zusjes vertelde.

Gefascineerd door verhalen
Ik ben nog steeds gefascineerd door verhalen. En ik ben niet de enige. Verhalen worden al sinds het begin van de mensheid verteld en doorgegeven, al dan niet zittend om een kampvuur. Tegenwoordig spelen verhalen een net zo belangrijke rol als in vroeger tijden.

Verhalen herschrijven
Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Dat verhaal vormt je, bepaalt hoe je naar je omgeving kijkt en wat je doet. Soms ben je tevreden met je verhaal, soms wil je een paar hoofdstukken herschrijven. En dat kan! Met coaching werk je aan je eigen verhaal, aan hoe je wilt dat jouw verhaal eruit ziet. Je knipt en plakt en past hier en daar iets aan.

Delen met anderen
Als je tevreden bent met je verhaal, wil je dat met anderen delen. Je wilt vertellen wie je bent en wat je doet. Social media en je website zijn hiervoor prachtige instrumenten. Je kunt je eigen verhaal vertellen op de manier die bij jou past.

Jouw verhaal als boek
In een later stadium in je leven wil je terugkijken op al die hoofdstukken en losse aantekeningen. Je herinnert je dingen die je niet meer wist en al doende krijgen de losse verhalen de vorm van een boek, jouw levensverhaal. Leuk voor jezelf om door je eigen boek te bladeren, maar ook voor de mensen om je heen. Ze leren je beter kennen en begrijpen.

Jij bent de schrijver
We hebben de rode draad dus wel gevonden! Verhalen – in welke vorm dan ook – zijn de basis van de dingen die we doen. Jij bent de schrijver; jij zet de punten en de komma’s. Jij bepaalt hoe jouw verhaal eruit ziet, hoe en aan wie je het vertelt. Punt uit!

Advertenties