Tags

,

Dit weekend stond in het teken van mijn nieuwe telefoon, een Samsung Galaxy S2. Mijn vingers waren verkleefd aan het beeldscherm, alles moest ingesteld, gedownload en getest worden. Het kostte mijn vriend heel wat moeite om me mee te krijgen naar de supermarkt, maar… de aanhouder wint. 

Doorzetten = winnen
Dat winnen kun je heel letterlijk nemen. Ook al heb je nog zoveel talent en ben je je terdege bewust van je kwaliteiten, zonder doorzettingsvermogen behaal je geen succes, niet als ondernemer en niet in je persoonlijk leven.

Getalenteerde Koreaan
Onlangs las ik iets over een uitzonderlijk getalenteerde Koreaan. Hij had een IQ van rond de 200 en ging voor z’n tiende al naar de universiteit. Een groot talent dus. Inmiddels is de Koreaan volwassen en is hij docent in een stad in Korea. Niet wat je zou verwachten van iemand die zo getalenteerd is.

Geloof in je doel
Uit onderzoeken blijkt dat het IQ slechts voor een kwart iemands werkprestaties bepaalt. Je hoeft dus helemaal niet zo getalenteerd te zijn. Geloof in wat je wilt bereiken en ga door! Niet een week, niet een maand, maar net zo lang tot je bereikt hebt wat je wilt.

Doorzetten kun je leren
Doorzettingsvermogen is een vaardigheid die je kunt leren en kunt oefenen. Het goede nieuws is dus dat het voor iedereen weggelegd is. Als je maar doorzet 🙂 Het is belangrijk dat je weet wat je wilt, weet wat je kunt (je kwaliteiten!) en je doel continu voor ogen houdt.

Luister niet naar je gevoel
Soms als het niet snel genoeg gaat – en dat is heel vaak zo – kun je je down voelen en opgeven. Ga dan niet mee in dat gevoel, maar wees rationeel: nobody said it was easy, maar uiteindelijk betaalt doorzettingsvermogen altijd uit. Neem een voorbeeld aan succesvolle ondernemers als Annemarie van Gaal of sporters die veel voor hun sport opzij moeten zetten om succesvol te zijn. Laat je inspireren!

Hoe word je een doorzetter?
Een doorzetter worden begint met het maken van een beslissing. Je kiest ervoor om vanaf nu door te zetten. Om je niet te laten ontmoedigen als het niet (zo snel) gaat als je wilt. Zet je verstand op nul en ga door. Is het niet linksom, dan maar rechtsom. Blijf in jezelf geloven, dan komt het succes!

Advertenties