Tags

, , ,

Het is een domme vraag en daarom stel ik hem ook niet, want iedereen wil wel succesvol zijn. De vraag is wat je wilt doen om succesvol te worden. Ben je bereid om een stapje harder te lopen of je denken aan te passen? Volgens velen is het denken als miljonair – de miljonairsmindset – de eerste stap naar succes…

Ik ben nog geen miljonair en eerlijk gezegd weet ik ook niet of ik dat nou echt wil worden; het is dus de vraag of je dit allemaal van mij moet aannemen. Doorlezen is  op eigen risico!

Weet wat je geld doet
Weet jij precies wat er binnenkomt en wat er uitgaat? Hoeveel je zomaar even tussendoor uitgeeft? Zorg ervoor dat je weet wat je geld doet. Zo kun je ook zien op welke punten je makkelijk kunt bezuinigen en waar je wellicht meer kunt verdienen. Stel een financieel doel en werk daar naartoe. Wat je aandacht geeft, dat groeit. Waarom zou dat niet voor geld gelden?

Investeer
De kosten gaan voor de baat uit is een mooi en waar gezegde. Om te groeien is het nodig om te investeren. Durf je dat niet, dan blijf je zitten waar je zit. Niks mis mee, maar je wordt er geen miljonair door.

Neem risico’s
Grote risico’s leveren grote beloningen op. Houd je niet vast aan (schijn)zekerheden, maar probeer eens wat anders. Als je altijd doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Gebruik hierbij wel je gezond verstand. Iedereen kan op zijn vingers natellen dat je niet slapend rijk kunt worden. Als dat wel wordt voorgespiegeld, weet je dat er maar één iemand wél slapend rijk wordt… en jij bent het niet.

Vertrouw op jezelf
Geloof in je eigen kunnen. Vertrouw erop dat je inzet beloond wordt en dat je het waard bent om geld te verdienen. Vind je geld eigenlijk ‘vies’ of niet iets waar je naar zou moeten streven, dan is het belangrijk om te achterhalen waar dat vandaan komt en hoe je deze overtuiging kunt ombouwen naar een positief idee over geld.

Omring je met de juiste mensen
Zorg ervoor dat je omringd wordt door mensen die je inspireren en motiveren. Dat geeft energie en je voelt je een winnaar. Die uitstraling trekt ook weer positieve mensen aan. Mensen die alleen maar klagen en zich als slachtoffer gedragen zuigen je leeg en trekken je naar beneden. Je kunt niet in zo’n omgeving verkeren als je succesvol wilt zijn: of je houdt het er niet uit of je klaagt mee en wordt nooit succesvol.

Blijf doorgaan
Als het niet linksom gaat, dan maar rechtsom. That’s the spirit. Ga niet bij de pakken neerzitten als het even tegenzit; zo is het leven nu eenmaal. Overwin je obstakels. Het geeft je ten eerste een heel krachtig gevoel en ten tweede zie je weer nieuwe mogelijkheden als je zicht niet meer belemmerd wordt door wat er in de weg stond.

Succes met de eerste stap!

Advertenties