Tags

, , ,

Aan het einde van het jaar wordt er vaak gevraagd naar wat je goede voornemens zijn. Zo zapte ik in de kerstvakantie zomaar de goede voornemens van een mevrouw binnen die zei dat ze zich elk jaar voornam om te stoppen met roken. Ze haalde haar schouders erbij op en zuchtte dat het dit jaar ook wel niet zou lukken. Hoezo goede voornemens? Klinkt meer als wishful thinking…

Als je je iets voorneemt, betekent dat dat je er ook iets voor moet doen, of laten. Er is werk aan de winkel! Een slechte gewoonte doorbreek je niet zomaar, je valt geen 10 kilo af, omdat je het verschrikkelijk graag wilt en je wordt niet succesvol als je er alleen maar over droomt.

Droom waar maken
Als je wakker wordt, kun je twee dingen doen: verder slapen en proberen je droom af te maken of uit bed stappen en proberen je droom waar te maken. Ik las dit ergens en het trof me, want volgens mij zit hier de crux. Niets is lekkerder en verleidelijker dan je weer eens lekker om te draaien in je warme bedje en te bedenken wat je allemaal zou kunnen doen.

Uit je comfortzone
Je blote voeten op de koude vloer en met een slaperig hoofd onder de douche… alleen al het idee dat je de kou in moet, nee, daar worden weinig mensen blij van. Maar toch is dat precies wat je moet doen als je iets wilt bereiken. Stap uit die comfortzone!

Wat ga jij doen in 2012? Blijf je dromen of ga je aan de slag? Ik ben benieuwd naar jouw voorgenomen stappen. Laat je reactie achter!

www.lelixxor.nl

Advertenties