Tags

, , , ,

Wist je dat mensen per jaar gemiddeld vijf keer zoveel uitgeven aan hun uiterlijk dan aan hun innerlijk? Eigenlijk klinkt het logisch, want je kijkt een stuk leuker in de spiegel als je haar goed zit, je bril bij je gezicht past en je je lekker voelt in je kleding. Af en toe een nieuw kledingstuk kopen wil daar wel bij helpen…

Met je ogen neem je dat allemaal waar, maar kijk je ook naar je ogen? Wat stralen die uit? Stralen je ogen of zie je dofheid, berusting of verveling? Schitteren jouw ogen, omdat je lekker in je vel zit of ziet je vel er alleen maar lekker uit?

Een bril maakt niet gelukkig
Ik kan erg genieten van een lekkere crème, shampoo die heerlijk ruikt (ook al heb ik die nauwelijks nodig) en een bezoek aan de schoonheidsspecialiste. Maar.. een kleurtje in je haar verdrijft niet het ongedurige gevoel dat je van binnen hebt en een nieuwe bril geeft je een nieuwe look, maar maakt je uiteindelijk niet gelukkig.

Stralende ogen
Allemaal inkoppertjes natuurlijk, maar toch zie je overal om je heen dat mensen als ze niet lekker in hun vel zitten iets aan de buitenkant gaan doen. Hoe krijg je weer die schittering in je ogen? Hoe ga je weer vol enthousiasme aan het werk, ben je weer blij met je partner en krijg je weer het gevoel dat je leeft?

Jezelf ontmoeten
Het antwoord is simpel: tijd voor jezelf nemen. Tijd die je alleen met jezelf doorbrengt, die je gebruikt om stil te staan bij wat je wilt. Gewoon even luisteren zonder bezig te zijn. Kijken naar wat je dwars zit en hoe het komt dat het je dwars zit. Aha…! Daar hebben we meteen de reden waarom mensen liever naar de kapper gaan dan naar een coach. Bij de kapper zie je jezelf van een afstand, maar bij de coach kom je jezelf tegen. Met al je kwaliteiten, maar ook met de dingen die je liever niet ziet van jezelf.

Rotzooi opruimen
Niemand verheugt zich erop om de schuur of de zolder op te ruimen. Altijd een gedoe en je weet niet wat je tegen komt: muizenkeutels, misschien zelfs wel een paar dooie muizen… Maar ook, oude brieven en foto’s of spullen die je kwijt dacht te zijn. Het kost even tijd, maar achteraf valt het meestal mee. Zo is het ook met coaching. Je ziet misschien wat dingen die je niet bevallen, maar door ze op te ruimen komt er plek voor iets nieuws.

Blijvend resultaat
Stralende ogen doen veel meer voor je dan een nieuw kapsel. Zit je lekker in je vel, dan ziet dat vel er opeens ook heel anders uit. Kortom: werk van binnen naar buiten, dat levert pas echt resultaat op!

Meer info? L’eliXXor! 

Advertenties