Tags

,

Vandaag heb ik me laten inspireren door een artikel van Sprout ‘Negen regels om te overleven in barre tijden‘. Vooral regel nummer twee viel op. Doe wat je graag doet, luidt het advies. Hear hear, dat zijn woorden naar mijn hart!

Waar de mond vol van is…
De uitleg van Sprout bij ‘Doe wat je graag doet’ is: Het gros van de ondernemers heeft de neiging om vanuit concepten en kennis te denken. Jammer, want dat zorgt voor verstarring. Door naar jezelf te kijken, door verbinding te zoeken met je eigen ik, zul je veel authentieker en nieuwsgieriger zijn. Het spreekwoord luidt niet voor niets: “Waar het hart van vol is, loopt de mond van over”. Je eigen talent is dan ook nog steeds de beste garantie voor succes en groei. Natuurlijk heb je als ondernemer wilskracht en doorzettingsvermogen nodig. Maar uiteindelijk helpt het als het allemaal ook een beetje gemakkelijk gaat. En dat gaat nu eenmaal gemakkelijker als je doet wat echt dicht bij jezelf ligt.

Acquisitiegoeroes
Luister naar acquisitiegoeroes of marketinggoeroes en er wordt je op het hart gedrukt een goed concept in de markt te zetten en te focussen op wat de klant nodig heeft. Klopt als een bus natuurlijk, maar er wordt voorbij gegaan aan het feit dat je iets moet doen waar je zelf blij van wordt. Soms word je zelfs een beetje vies aangekeken, doen wat je leuk vindt lijkt iets voor softies. Er moet brood op de plank!

Gebruik wat jou uniek maakt
Klakkeloos een manier van marketing kopiëren lijkt slim, je hoeft het wiel niet nog een keer uit te vinden tenslotte. Je gaat dan echter voorbij aan wat jou uniek maakt. Als je voorbij gaat aan wat voor jou goed werkt, kun je niet maximaal scoren. Luister naar de goeroes, maar pas de boodschap aan voor eigen gebruik. Dat maakt je pas echt succesvol.

Ander leven
Als je doet wat je graag doet, heb je niet het gevoel dat je werkt en kun je eindeloos doorgaan. Je straalt passie uit en enthousiasme. Iedereen werkt graag met zulke mensen samen, want zulke energie is aanstekelijk. Klanten gunnen je de opdracht, want je hebt hart voor je werk. Netwerken zijn leuke bijeenkomsten waar je kunt praten over je hobby. Kortom: doe wat je graag doet en je leven ziet er heel anders uit!

Durf te doen wat je echt leuk vindt en word succesvol!

Advertenties