Tags

,

Verhalen liggen op straat. Als je een beetje goed om je heen kijkt, zie je ze in het bos, in de bus en terwijl je in de pannen staat te roeren. Je hoort de laatste roddels van de buurvrouw, vertelt op een netwerkborrel wat je doet en bekijkt een goede film. Kortom: verhalen zijn overal.

En nu zijn de verhalen ook op Facebook te vinden. Iedereen schrijft een stuk en langzaam aan zie je het verhaal vorm krijgen. De stand van zaken tot nu toe:

Het regende pijpenstelen, die derde dinsdag van januari. De wolken braakten het water uit alsof ze een voedselvergiftiging hadden opgelopen.

Glenn Raymond Van Wijk Vanachter mijn bureau keek ik naar dit schouwspel dat zich buiten afspeelde. Ik zag mensen schuilen onder paraplu’s, in portieken, onder doorweekte kranten. Niets hielp want ze waren allemaal doorweekt door het water. De regen was onverbiddelijk deze dag.

Loeloe Wie Wat ook onverbiddelijk was was de kater die zich in mn lijf genesteld had. En die me het werk vandaag zwaarder maakte dan nodig, maar goed….

Marlon Sanches Het schijnt dat als je s’avonds de grote vrouw wil uithangen, je dat ook in de ochtend moet zijn. Misschien helpt het als ik de taken die mij te wachten staan op een rijtje zet: wassen, strijken, de liefhebbende mama uithangen en mijn minnaar behagen vanavond… De gedachte aan de laatste ‘taak’, doet mij kater verbleken tot een zeurend achtergrondgeluidje. Aan de slag dan maar!

Marijke Eijgenraam Net lekker bezig, krijg ik een SMS-je binnen. Mijn minnaar met een hele korte mededeling; de afspraak van vanavond wordt verplaatst. Ik maak me zorgen en niet alleen vanwege de plaats waar hij me ontmoeten wil.

Dick Drommels De rest van de dag lijk ik op de automatische piloot mijn werkzaamheden uit te voeren. De dag gaat als in een roes voorbij. Een roes waarin het ene vreselijke scenario het andere in hoog tempo opvolgt. Wil ik dit nog wel, waar ben ik mee bezig en waarom voelde ik gisteren zo vreselijk de neiging om me zo vreselijk onbeschaamd vol te laten lopen? Ik weet voldoende en besloot mijn gedachtes op een rij te zetten met een flinke wandeling over de dijk, langs het huisje van de olijke kluizenaar met zijn olijfboomgaard…

Schrijf ook mee aan dit verhaal. ’t Is nu weekend, dus tijd genoeg! Ga naar de pagina van L’eliXXor en schrijf jouw zin, stuk of alinea.

Advertenties