Tags

, , ,

Iedereen kent wel van die mensen bij wie altijd wat vreemds gebeurt. ’t Zijn altijd dezelfde personen die te laat komen, die altijd nét naast succes grijpen, die altijd oneerlijk behandeld worden. En je hebt ook mensen bij wie dat nooit gebeurt. Hoe kan dat?

Soms wordt ’t afgedaan met ‘zij is nou eenmaal voor het ongeluk geboren’ of juist andersom, da’s een stuk prettiger natuurlijk. Maar is dat echt zo? Moet je maar net mazzel hebben dat je bij je geboorte de goede genen mee hebt gekregen en ligt daarna je hele leven al vast? Staat er in de sterren al te lezen dat er op jouw pad enkel twaalf steden, dertien ongelukken te verwachten valt?

Toeval of een patroon?
Ik geloof er niets van! Ken je het gezegde: één keer is toeval, twee keer is opmerkelijk, drie keer is een patroon? Dat lijkt me een stuk logischer. Mensen zijn zo gewend om de oorzaak van wat er gebeurt buiten zichzelf te zoeken, dat ze niet meer kijken naar hun eigen aandeel daar in. Natuurlijk kan het zo zijn dat je iemand tegenover je treft die je helemaal verkeerd begrijpt, waardoor je de opdracht niet krijgt. Lullig, maar de volgende keer beter… Tref je wel erg vaak de ‘verkeerde’ persoon tegenover je, dan is het toch eens slim om te kijken wat jij kunt doen aan de situatie.

Blinde vlek
Iedereen heeft last van een blinde vlek. Bij de een is ‘ie misschien wat groter dan bij de ander, maar je kunt nou eenmaal niet alles overzien en ook nog eens volkomen objectief zijn ten opzichte van jezelf. Wat je wel kunt doen, is je realiseren dat je die blinde vlek hebt en dat accepteren. Dan ben je ook veel meer geneigd om te kijken naar je eigen aandeel in een problematische situatie.

Doe eens wat anders
En dan opeens zie je het… je eigen patroon, waardoor je steeds tegen dezelfde muur oploopt. Waardoor het steeds maar niet lukt om… Als je altijd doet, wat je altijd deed, krijg je altijd wat je altijd kreeg. Kortom: als je steeds hetzelfde blijft doen, is de uitkomst ook steeds hetzelfde. Pas op het moment dat jij zaken anders aanpakt, op een andere manier met mensen omgaat of op een andere manier denkt, ga je opeens andere resultaten boeken. Dat kan nu eenmaal niet anders.

Succesvol
Andersom werkt het natuurlijk ook: als je succes op succes boekt, dan doe je blijkbaar iets goed. Wat ligt daaraan ten grondslag? Als je dat weet, kun je het gericht inzetten om succesvol te zijn.

De lente komt er aan, tijd voor de grote schoonmaak! Een mooi moment om eens naar je eigen patronen te kijken. L’eliXXor coacht je graag op weg naar een mooie zomer!

Advertenties