Tags

, , , , ,

Stel.. je kunt niet vliegen. Je bent te zwaar en je hebt dan wel vleugels, maar die zijn veel te klein voor dat enorme lijf van jou. Zou je het dan toch doen?

Als je een hommel bent, is het antwoord ‘ja’! Volgens aerodynamische wetten kan een hommel niet vliegen, maar toch doet ‘ie het. Hij gelooft dat hij het kan en heeft een trucje verzonnen, waardoor het vliegen inderdaad lukt. Dat is het toppunt van zelfvertrouwen denk ik!

Geloof in jezelf
Het lijkt me geen goed plan als iedereen zich na het lezen van mijn blog met fladderende armen van het balkon afstort om ook de wetten van de aerodynamica te tarten, maar er is wel iets dat we kunnen leren van hommels: overtuiging en geloof in jezelf. Als je ervan overtuigd bent dat iets je lukt, zul je ook manieren vinden om succes te behalen.

Vergroot je zelfvertrouwen
Een klinkende overtuiging heeft te maken met zelfvertrouwen. Hoe groot is jouw vertrouwen in jezelf? Mocht het daar aan schorten, dan zijn er gelukkig altijd manieren om dat zelfvertrouwen te vergroten. Ga bijvoorbeeld na wat je in de weg staat bij het vertrouwen van jezelf. Is het dat kritische stemmetje dat het toch nooit genoeg vindt of word je juist tegengehouden door angst voor het onbekende? Dit zijn ook overtuigingen, maar helaas staan deze je vooral in de weg. Nu je deze belemmerende overtuigingen echter opgespoord hebt, kun je ze ombuigen naar stimulerende overtuigingen. Die helpen je te vliegen!

Vlieg weg
Ben je ervan overtuigd dat het je gaat lukken, die nieuwe functie, een marathon lopen of een succes maken van je eigen bedrijf? Dan vind je ook de manieren om dat te doen. Lukt het niet op de meest voor de hand liggende manier, dan zoek je naar nieuwe wegen en onontgonnen paden. En dan op een dag… dan vlieg je weg als een hommel!

Waarom zou een hommel meer zelfvertrouwen hebben dan jij? Ik help je graag om vol zelfvertrouwen het leven te leven waar je van droomt.

Advertenties