Tags

, , , , , ,

Draai je langzaam om en kijk vooral niet in de spiegel. Voel niet aan je rug en ga niet liggen, onder geen beding. Dit is gewoon een fase waar je doorheen moet: de 9e stap in de reis van de held. Je hebt een dolk in je rug.

Heb je net de crisis overleefd, denk je dat je weer een beetje mens wordt en dan dit! Zegt je zakenpartner dat ‘ie het toch niet meer ziet zitten, blijkt je partner een ander te hebben of durf je aan jezelf toe te geven dat jij niet meer door wilt gaan op deze manier, omdat je het toch niet zo leuk vindt als je jezelf steeds hebt voorgehouden.

Doe de test
Ik ben dol op testjes. Ik heb er vandaag nog eentje gedaan (zie http://tinyurl.com/85465py). Soms kijk ik vooraf al bij de uitslag en dan heb ik meestal een lichte voorkeur voor het ene of andere type. Wat een teleurstelling als ik dan toch een ander type blijk te zijn. In plaats van het damesachtige hoge hakken-type blijk ik de comfortabele sportschoen te zijn ofzo. Gelukkig ben ik niet de enige. Veel mensen dichten zich soms eigenschappen toe die ze eigenlijk niet bezitten, maar wel zouden willen hebben. Op het moment dat je erachter komt dat je de gewenste eigenschap niet bezit, ben je in één klap een illusie armer.

Hoofd onder de dekens
Oh oh… en dan? Met je hoofd onder de dekens depressief worden, omdat het leven niet gaat zoals je wilt? Voor het gemak is alles even waardeloos, deugt er niets van jou of van je (zaken)partner en zie je alleen maar donkere wolken boven je huis hangen. Dat komt vast nooit meer goed.

Zoek het open raam
De positieve kant is dat je je niet meer vasthoudt aan leugens en illusies (althans niet in degene die je net ontmaskerd hebt). Je bent met beide benen op de grond gezet. Je hebt iets geleerd over jezelf of over anderen en je ziet de zaken helder en scherp. Met het nieuw verworven inzicht kun je nieuwe paden inslaan. De deur mag dan zojuist voor je neus dicht gegooid zijn, volgens het cliché moet er dan ergens anders een raam openstaan. Een ervaring rijker en een illusie armer gaan we op weg naar stap 10.

Wil je de reis van de held op de voet volgen? Treed in zijn voetsporen:
1e stap
2e stap
3e stap
4e stap
5e stap
6e stap
7e stap
8e stap

www.lelixxor.nl

Advertenties