Tags

, , , , , ,

Ik heb deze week lekker vakantie genomen, met als topper een lang weekend naar Rome over twee dagen. Ik heb er nu al zin in!

Toch had het wel even wat voeten in aarde, voordat ik van mijn vrije week kon genieten. Ik heb dan wel geen gedoe of ik genoeg vrije dagen heb, maar zomaar vrij nemen terwijl de rest van de wereld gewoon aan het werk is, kan dat eigenlijk wel? Kan ik niet beter aan de slag gaan met een goede zomeractie, een marketingplan schrijven voor na de zomer of mijn visie over storytelling verwoorden? Oftewel, doorgaan, doorgaan en nog eens doorgaan.

Alles draait om jou
Als ondernemer kun je altijd bezig zijn. Je doet zoveel als je eigen tijd en energie toelaat. Je bent je eigen katalysator en moet de discipline opbrengen om ook als er weinig opdrachten zijn toch bezig te blijven met de koers en toekomst van je bedrijf. Je bent je eigen baas en dat is heerlijk, maar het kan soms ook benauwend zijn. Want je kunt op niemand terugvallen en als jij het niet doet, dan doet niemand het.

Frisse wind
Toch is het belangrijk om regelmatig tijd vrij te plannen, hoe leuk je je werk ook vindt. Dat is niet alleen beter voor je privéleven, ook zakelijk legt dat je geen windeieren. Door even afstand te nemen, zie je de dingen opeens anders. Je doet nieuwe inspiratie op, waardoor je daarna als een frisse wind door je eigen bedrijf gaat.

Succes door persoonlijke ontwikkeling
Even afstand nemen van je vak, geeft de ruimte om eens kritisch te kijken naar hoe je je vak uitoefent. Zouden er dingen wellicht anders of beter kunnen? Er ontstaat ook ruimte om aan zelfreflectie te doen. Waar wil ik heen, zakelijk en privé? En ben ik dan nu op de juiste weg? Met de nieuwe inzichten die je opdoet, blijf je jezelf vernieuwen. Dat is hard nodig als zelfstandig ondernemer, want uit onderzoek blijkt dat ondernemers die aandacht hebben voor zelfontwikkeling het snelst groeien, omdat ze tijdig hun gedrag veranderen.

Zelfreflectie is pure noodzaak
Ondernemers die zich blijven ontwikkelen zijn succesvoller dan ondernemers die niet investeren in hun persoonlijke groei. Zo bezien is even een stapje terug geen luxe, maar een noodzaak. Jij bent jouw bedrijf en jouw bedrijf is jou. Door je kwaliteiten optimaal in te zetten en te organiseren rondom je zwakke punten word je succesvol. Dat klinkt logisch, maar dan moet je wél weten wat jouw sterktes en zwaktes zijn. Tijd nemen voor zelfreflectie, feedback van anderen en coaching is dan geboden.

Wil je binnenkort tijd inruimen voor zelfreflectie, zodat je privé en zakelijk grote stappen gaat maken? Bekijk de zomeractie van L’eliXXor!

Advertenties