Tags

, , ,

Je kent ze wel (of misschien ben je er zelf wel zo eentje): mensen die altijd hun woordje klaar hebben, met hun neus vooraan staan en krijgen wat ze willen hebben. Irritant? Jaloersmakend?

Wat je er ook van vindt, een beetje brutaliteit is wel nodig om jezelf op de kaart te zetten. Als je de kansen die voorbij komen wilt grijpen, moet je niet bescheiden in een hoekje gaan zitten. Dan gaat die leuke opdracht naar iemand anders, weten klanten je niet te vinden of slaat je baas je over als er auto’s van de zaak worden uitgedeeld.

Wat meer op de voorgrond treden, hoeft niet irritant te zijn. Niets zeggen en vervolgens balen dat er niets gebeurt, dat is pas irritant! Je kunt heel goed op een prettige manier laten weten dat jij er bent. Heel vaak gebruiken mensen het niet irritant willen zijn als smoes, omdat ze eigenlijk niet voor zichzelf op durven komen. Ben jij er ook zo eentje?

Als jij iets wilt – die opdracht, die nieuwe klant of een auto van de zaak – dan moet je dat duidelijk maken. Je moet je profileren. En dat is een kwestie van durven.

Want stel je voor, dat je dan opeens vragen krijgt, die je niet kunt beantwoorden. Of dat je te horen krijgt dat je niet goed genoeg bent. Of… Meestal kost het weinig moeite om allerlei doemscenario’s te maken in ons hoofd, waardoor we geen poot meer durven verzetten.

Bedenk eens wat voor gevoel het geeft als je wel voor jezelf opkomt en aangeeft wat jij wilt. Als je wel helder kunt uitleggen waarom jij de beste bent voor deze opdracht. Wow! Je hoeft opeens niet meer af te wachten wat je toegeworpen krijgt, maar je neemt het heft in eigen hand.

Voordat je jouw verhalen kunt vertellen, moet je er echter zelf van overtuigd zijn dat jij de moeite van het luisteren waard bent. Als jij al niet gelooft in jezelf, waarom zou een ander dat dan wel doen? Ga eens voor jezelf na: wat houd je tegen om die stap naar voren te zetten. Welke obstakels zie je?

Als je over je obstakels heen kunt stappen, zul je zien dat personal branding veel voordelen heeft. Mensen om je heen weten opeens waar je voor staat, wie je bent en wat je wilt. Het is net alsof ze je scherper gaan zien. Laat je dus niet weerhouden door je angsten of het idee dat personal branding irritant is, maar gun andere mensen dat scherpe beeld van jou.  Wat dat voor jou betekent, kun je ongetwijfeld zelf bedenken… 

Hulp nodig bij je personal branding? Kijk op mijn site wat ik voor je kan betekenen of stuur een e-mail naar welkom@lelixxor.nl

Advertenties