Tags

, , , ,

Wat kun je beter doen als het regent dan even met je moeder de stad ingaan? Niets, zo bedachten wij als moeder en dochter. Dus afgelopen zaterdag snuffelden we door de uitverkooprekken en in één winkel was het raak: ik vond maar liefst vier leuke jurkjes met wel 50% korting!

Bijzonder in mijn sas liet ik eenmaal thuis gekomen mijn vriend de nieuwe aanwinsten zien. Maar aan een paar stukken stof is natuurlijk weinig te ontdekken, dus besloot ik er meteen een heuse modeshow van te maken. Het eerste jurkje kreeg een acht, het tweede een achtenhalf. Terug in de slaapkamer trok ik jurkje nummer drie aan. Uiteraard compleet met sleehakken!

Dikke kont
“Hmmm… ja, mooi. Draai je eens om… Ja, of .. ehm nee, wacht eens even. Draai nog eens terug. Nee, toch niet eigenlijk.” Ik hield mijn adem in. Wat was dit? Zat hij me nu te dissen? Vast niet, hij vindt eigenlijk altijd alles leuk wat ik koop. “Nee, ik vind het toch niets. Je krijgt er een dikke kont in…”

Mijnenveld
Waááaat….?! Woest rende ik terug naar de slaapkamer. Een dikke kont? Hoe komt hij daar nu bij? Ik draaide rond voor de spiegel. Was ‘ie nu echt dikker dan in die andere jurkjes? Ik stampte weer terug op mijn hoge hakken. “Hoezo dikke kont?”, brieste ik. Uiteraard weet hij dat hij zich nu in een mijnenveld begeeft. “Luister, het maakt mij niet uit, maar je hebt zelf gezegd dat ik tegen je moest zeggen als je ergens een dikke kont in krijgt…” Ja ja, dat is ook zo. “… en je hébt natuurlijk geen dikke kont”, laveerde hij zich behendig langs alle mijnen.  “Het lijkt alleen maar zo.”

Ik ben blij
Weer terug naar de spiegel. Ja, ik begrijp wat hij bedoelt. Het zijn de lijnen in het jurkje die het geheel wat ronder maken. En dat terwijl ik juist had besloten dat dit mijn nieuwe lievelingsjurkje zou worden. En ja, misschien lijkt mijn kont dan wat ronder, maar hoe erg is dat nu eigenlijk? Ondanks mijn eerste neiging om het jurkje direct ritueel te verbranden, merk ik tot mijn verbazing dat ik het eigenlijk helemaal niet erg vind wat mijn vriend vindt. Gewoon omdat ik dit jurkje mooi vind staan en er heel erg blij mee ben.

Zeker van mijn zaak
Dat doet me denken aan het nemen van beslissingen. Op het moment dat ik heel zeker ben van mijn beslissing kan ik heel objectief luisteren naar wat anderen vinden en er zelfs nog iets mee doen, maar ik word niet van mijn stuk gebracht. Terwijl ik makkelijk aan het wankelen word gebracht als ik eigenlijk niet zeker van mijn zaak ben. Een mooie graadmeter dus!

Moment of truth
Hoe neem jij je beslissingen? Kun jij voor 100% achter je eigen besluiten staan of word je onzeker als iemand commentaar levert? Misschien is dat het moment om nog eens kritisch bij jezelf na te gaan waarom je op het punt staat deze stap te nemen…

www.lelixxor.nl

Advertenties