Tags

, , , , , ,

Magie heeft voor iedereen een verschillende lading. De een vindt het onzin en heeft dit bericht inmiddels al weg geklikt, bij de ander gaat z’n hart sneller kloppen. Ik ben er zo eentje. Als ik in mijn werk ook wat magie kan stoppen, graag!

Magie en werk, het zijn niet twee begrippen die je snel aan elkaar koppelt. Toch hoeft het niet zo vreemd te zijn als het lijkt. Lezen, boeken en verhalen hebben voor mij iets magisch. Ik denk aan andere werelden, ongekende mogelijkheden, 1001 nacht, in vervoering raken, even meegesleept worden uit het hier-en-nu.

Magie is overal
Een klik tussen twee personen, heeft ook iets magisch. Want waar komt die klik vandaan? En heb je wel eens meegemaakt dat iemand je enthousiast maakte om ergens aan te beginnen en jou inspireerde met z’n bevlogenheid? Allemaal kleine brokjes magie die zomaar rondslingeren en die je dag er opeens heel anders uit laten zien.

Handje helpen
Zulke magie kun je een handje helpen! Denk eens na over hoe je normaal gesproken een presentatie houdt, hoe je jezelf voorstelt aan een onbekende, hoe je je teksten schrijft, hoe je jouw werknemers motiveert. Is dat magisch, inspirerend? Of is het eerder magertjes?

Verhalen voor een magisch moment
Ik ben niet de enige die van verhalen houd. Ieder mens houdt van verhalen. Prachtige succesverhalen, verhalen over waar je mee worstelt, grappige voorvallen, droomverhalen, je verschrikkelijkste kampeerervaring… Iedereen heeft een heel arsenaal aan verhalen in zich. De kunst is alleen om deze verhalen er op het juiste moment uit te laten komen. 

Vervlecht een verhaal in je presentatie dat de feiten en cijfers verduidelijkt. Vertel je werknemers waar jij mee hebt geworsteld en hoe je uiteindelijk tot een oplossing gekomen bent. Door jezelf te laten zien door persoonlijke verhalen te vertellen, kunnen anderen geïnspireerd worden en in beweging komen. Je creëert een magisch moment. Kortom: wees persoonlijk en the magic is yours!

Hulp nodig bij het ontdekken van jouw verhalen? Bel me op 06-11343515 of stuur een e-mail.

Advertenties