Tags

,

Soms word ik even met mijn neus op de feiten gedrukt. Het begon na de try out van mijn workshop storytelling. De dag was prima verlopen (uiteraard kon ik zelf nog genoeg kritiekpuntjes bedenken, maar dat ben ik gewend van mezelf), maar er bleef iets knagen…

Wat was dat nou toch? Dat gevoel dat er iets niet klopte, maar waar ik mijn vinger niet op kon leggen? Na veel peinzen en zeuren tegen mijn vriend wist ik het! Het was de locatie. “Hoezo, de locatie? Die locatie vond je toch prima?”, vroeg mijn vriend. De locatie was inderdaad prima. Een ontzettend aardige receptioniste, de man van de catering was erg hulpvaardig en hij liep op zijn sokken, dat vond ik grappig. Ik hoefde alleen de weg maar over te steken en ik was er, dus dichterbij dan dat kon niet. Wat was er dan toch mis met de locatie?

Anders dan anders
Ik realiseerde me dat ik helemaal niet wilde dat de locatie ‘prima’ was. De locatie moest apart zijn, bijzonder, origineel. Prima was gewoon niet goed genoeg. De leukste onderdelen van mijn workshop (waar ik na afloop ook de meeste reacties op krijg) zijn de onderdelen die anders dan anders zijn. Ik heb ze zelf verzonnen of ik ben ze ergens tegengekomen en heb ze onthouden om ooit zelf eens te gebruiken. Dat zijn de onderdelen die net dat beetje extra geven.

Op zoek
En tsja… een prima locatie past daar dan gewoon niet bij. Past niet bij mij. Dus moest ik voor mijn volgende workshop op zoek naar een locatie waar ik wel blij van word. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Al snel had ik een prachtige locatie dichtbij huis gevonden. Gebeld en voicemail ingesproken. Geen reactie. Een e-mail gestuurd. Nog steeds geen reactie. Nog een e-mail… Dan maar als back-up een tweede locatie gezocht en een mailtje gestuurd. Geen reactie. Hmmm… voor de zekerheid dan ook nog maar even locatie nummer drie. En ja hoor, direct dezelfde dag een mailtje terug!

Workshop niet nodig
Vandaag ben ik wezen kijken. KLIK! Wat een geweldige locatie en wat leuk dat de manier waarop de eigenaar werkt helemaal past bij hoe ik dat doe. Mijn volgende workshop vindt plaats in de tuin van ‘den Heyligen Berg’. En.. ik ben me er nu bewust van dat ‘prima’ niet past bij wie ik ben, bij mijn personal brand. Ik doe dingen graag net iets anders. Hier blijkt ook maar weer uit dat je niet perse een workshop hoeft te volgen om je personal brand te perfectioneren. Het dagelijks leven leert je soms al genoeg 😉

Meer info over mijn workshop

Advertenties