Tags

, , , , , ,

Wat je van ver haalt, is lekker; maar waarom zou je moeilijk doen als het makkelijk kan? Misschien omdat je onbewust vindt dat alles wat duur is, waar je veel moeite voor moet doen of wat ingewikkeld aandoet beter is dan een simpele oplossing. Laat ik je eens iets vertellen: verhalen hoef je niet van ver te halen en ze zijn toch heel effectief. Lees maar…

In september was ik co-trainer van een training voor mensen uit de bouw. Een onderdeel van de eerste dag was dat alle deelnemers een verhaal vertelden over iets waar ze mee worstelden. Op het moment zelf praatten we in de groep door over deze verhalen en ze werden opgenomen. Naderhand werkte ik alle verhalen uit en schreef erbij wat me opviel.

Eyeopener
Op de derde trainingsdag keken we weer naar deze verhalen. Eén deelnemer vertelde dat hij geschrokken was toen hij zijn verhaal terug las. ‘Heb ik dat echt zo gezegd? Praat ik zo?’ Zijn eigen opgeschreven verhaal was voor hem een eyeopener om op een andere manier met de mensen om hem heen te communiceren. Een andere deelnemer vertelde dat hij een tijd geleden een assessment had gedaan. Uit dat assessment waren dezelfde punten naar voren gekomen als die mij waren opgevallen in dat ene verhaal van hem. Eén man had de verhalen niet gelezen, maar wel feedback gevraagd aan zijn vriendin. We vroegen hem het verhaal ter plekke te lezen. ‘Hé, dat is bijzonder. Mijn vriendin heeft precies dezelfde dingen gezegd als die hier onder het verhaal staan’, vertelde hij verrast.

Verhalen voor zelfreflectie
Met slechts één verhaal kom je al ontzettend veel over jezelf te weten. Als je maar weet hoe je er naar moet kijken… Een mens bestaat uit talloze verhalen, moet je nagaan wat een schat aan informatie je over jezelf hebt! Voor zelfreflectie, om patronen te ontdekken, om je kwaliteiten boven tafel te krijgen of belemmeringen op te sporen.

Ik daag je uit om je verhalen met andere ogen te bekijken!

www.lelixxor.nl 

Advertenties