Tags

, , , , , , , ,

Mijn nieuwe jaar begon als een oefening in geduld en doorzettingsvermogen. Op 30 december crashte mijn laptop. Na de verjaardagsvisite op 31 december snelden mijn vriend en ik ons naar de winkels om een nieuwe laptop te kopen. Het werd een prachtige HP met touchscreen en Windows 8. En toen begon het…

De internetverbinding wilde maar niet tot stand komen. Ik heb geen disc drive meer, dus moesten alle installatieprogramma’s eerst op usb-stick gezet worden. Mijn pst-bestanden wilden niet laden in Outlook, zodat ik al mijn mappen en mailtjes kwijt was. En toen ik na twee dagen ploeteren – en tussendoor mijn nieuwjaarsverplichtingen had vervuld – eindelijk de laptop had waar hij moest zijn (met hulp van mijn vriend)… toen crashte hij opnieuw!

Vier keer gecrasht
In totaal crashte mijn nieuwe laptop vier keer en drie keer heb ik hem opnieuw geïnstalleerd. Ik werd steeds gefrustreerder, wat was er nou aan de hand? Terug naar de winkel… Ik wilde eigenlijk geen Windows 8 meer, maar besloot het toch nog een keer te proberen met een nieuwe omgeruilde HP. Zou het nu wel lukken?

Potje huilen
Inmiddels wist ik precies in welke volgorde ik alles het beste en snelste kon doen. Na een paar uur stond hij weer volledig ingericht te glanzen in de woonkamer. Pfff… nu alleen nog het probleem met de e-mailserver verhelpen. Dácht ik… want BAM! Weer blauw scherm en een droevig kijkend poppetje. Ik stond op het punt om óf een potje mee te gaan huilen óf de laptop uit het raam te smijten. Wat nu weer?!

Opnieuw beginnen
Het moest mijn virusprogramma zijn dat clashte met Windows 8, dat kon niet anders, besloten we na een potje deductie à la Sherlock. Dus toch nog maar een keer opnieuw begonnen. Na een paar probleempjes met het bijgeleverde virusprogramma leek het erop dat het nu echt goed zou komen. Alleen nog de problemen met de mailserver verhelpen… Na alles wat we maar konden vinden op internet aan oplossingen geprobeerd te hebben, kwam ik tot de conclusie dat we dit niet zelf konden doen. Dit moest naar mijn serverbeheerder. Na wat heen en weer gemail met hem werd het toch echt tijd om te gaan slapen. Wat zou me morgen weer te wachten staan?

Toen ik vanochtend wakker werd, kreeg ik een heerlijke verrassing: na twee dagen werkte mijn mail weer! En mijn laptop startte zomaar op na een week gedoe. Wat een fantastisch begin van deze nieuwe week!

Succesverhalen
De aanhouder wint! Houd dat in gedachten in dit nieuwe jaar, dan heb je aan het einde van 2013 een paar mooie succesverhalen te vertellen…

www.lelixxor.nl

Advertenties