Tags

, , , , ,

‘Als je denkt dat je te klein bent om invloed te hebben, breng dan eens de nacht door in een kamer met een mug.’

Wat kan zo’n klein beestje allemaal niet teweeg brengen: groeiende irritatie, slapeloze nachten en daardoor een gebrek aan concentratie de volgende dag op je werk. Iedereen weet wat het betekent om een mug op z’n slaapkamer te hebben en krijgt visioenen van dat irritante gezoem dichtbij je gezicht.

Mug als voorbeeld
Vreemd eigenlijk  dat de mug die zoveel kleiner is dan dat wij zijn zoveel invloed kan hebben. Vreemd of niet.. het is zo. En dat brengt me op het volgende: zouden we soms niet meer een voorbeeld kunnen nemen aan de mug?

Verloren zzp’er
Als zzp’er kun je je wel eens verloren voelen tussen al die grote organisaties waarmee je moet concurreren. De moed zinkt je in de schoenen. Hoe ga je opvallen tussen al die reuzen? In gedachten zie je een klein springend kaboutertje ‘kijk naar mij, kijk naar mij’ die rücksichtslos wordt plat getrapt door één van die giganten. Je hebt geen enorm marketingbudget, je moet alles in je eentje doen en je hebt niet de contacten die anderen die al jaren bezig zijn wel hebben.

En dan is er die mug… Hij trekt zich er niets van aan dat hij zo klein is, hij doet gewoon z’n ding. En daarmee houdt hij twee giganten gruwelijk uit hun slaap.

Wat jij hebt dat anderen niet hebben
Wellicht hebben die anderen iets dat jij niet hebt, maar… jij hebt ook iets dat zij niet hebben. Je bent klein, dus flexibel. Je hebt minder kosten, dus kun je goedkoper werken. Je hebt een bepaalde visie. Je kunt zelf ongetwijfeld nog wel wat meer dingen opnoemen. In plaats van te kijken naar wat je niet hebt, zou je focus moeten liggen op wat je wel hebt, wat je wel kunt en wat jij kunt bijdragen aan de doelen van je opdrachtgever. Een mug kan op plekken komen waar we als mens niet bij kunnen. Waar kun jij als zzp’er komen waar anderen niet kunnen komen?

Zoem er lustig op los deze week!

www.lelixxor.nl

Advertenties