Tags

, , , , , , ,

Ongebreideld wegdromen over wat je nog allemaal zou willen… Dat doen de meeste volwassenen niet. Als kind kon je nog de meest wilde fantasieën hebben, nu moeten je plannen vooral realistisch zijn. Of toch niet?

Misschien heb je te vaak het deksel op je neus gekregen of zegt er een stemmetje van binnen ‘dat mislukt toch’. Op het moment dat je dat denkt, krijg je gelijk, dus dan pak je een volgende keer al helemaal niets meer aan. Zo houd je jezelf klein.

Wat zou er gebeuren als je jezelf zou toestaan een beetje weg te dromen? Als de realiteit niet meteen een stokje steekt voor jouw fantasie? Het begint er natuurlijk mee dat je tijd neemt om te dromen. Niet tussen twee afspraken in, maar echt even tijd vrij plannen om niets te doen en voor je uit te staren.

Koortsdroom over luxe hotel 
Vorige week had ik zo’n moment. Weliswaar volkomen ongepland en zeer tegen mijn zin: ik lag met griep op bed en voelde me niet in staat om op te staan. Mijn hoofd deed het echter nog wel enigszins en begon weg te zweven. Met mijn koortsige hoofd dacht ik na over de ideale doelgroep en welke opdrachten ik graag zou willen doen. In mijn droom kwamen ook een luxe hotel met zwembad, heerlijke ontbijtjes en nieuwe steden ontdekken voorbij. Voor ik het goed en wel wist vormde zich een idee. Wat als ik storytelling ook op die manier zou kunnen inzetten? Nou ja, om een lang verhaal kort te maken:  deze week ga ik het idee verder uitwerken en ik heb zelfs al een afspraak staan om er met iemand over te sparren. Wie weet waar zo’n koortsdroom allemaal niet toe kan leiden…

Dromen zijn meer dan sprookjes. Het zijn de verhalen van jouw volgende succes. Als je jezelf toestaat om te dromen, om verder te kijken dan je neus lang is, heb je de eerste stap al genomen naar een nieuwe werkelijkheid. Een nieuwe werkelijkheid die je meer voldoening oplevert, een mooi banksaldo of meer uitdaging biedt.

Hulpmiddelen om te dromen
Iedereen kan dromen en toch ook weer niet. Soms moet je heel wat drempels nemen om (weer) te durven dromen. Of om het jezelf toe te staan. Gelukkig zijn er genoeg hulpmiddelen die je daarbij een handje helpen. Walt Disney had al in de gaten dat we onszelf behoorlijk kunnen blokkeren en bedacht een methode die hem hielp zijn dromen waar te maken. En ook Marinus Knoope legt in zijn boek ‘De creatiespiraal’ heel mooi uit hoe je van droom naar werkelijkheid kunt komen.

Hulp nodig om weer te durven dromen over wat jij wilt en kunt? Misschien is mijnworkshop personal branding op 26 april dan iets voor jou of een individueel personal branding gesprek. Stuur een e-mail naar welkom@lelixxor.nl voor meer info of om je aan te melden.

Advertenties