Tags

, ,

In je kracht staan, je hart volgen, je potentieel benutten… Ikzelf noem het ‘werken vanuit je DNA’. Het is natuurlijk geweldig als je je potentieel optimaal benut, je hart volgt en ook nog eens in je kracht staat. Maar volgens mij is werken vanuit je DNA meer dan dat.

Het geeft energie om te focussen op wat je goed kunt en waar je blij van wordt. Toch heb je om zakelijk en privé succesvol te zijn meer zelfkennis nodig. Weten en accepteren waar je kracht níet ligt bijvoorbeeld. Weet je dat niet, dan trap je elke keer met open ogen in dezelfde valkuil. Huppekee, daar ga je weer! Of je moet steeds het gevecht aan met dezelfde draak en je vraagt je af ‘waar komt dat beest toch vandaan?’

Poets je goud, niet je koper! Daar ben ik een groot voorstander van. Dat houdt wel in dat je die twee van elkaar moet kunnen onderscheiden. Dan ben je uren met dat poetsdoekje in de weer en lukt het je maar niet om die prachtige goudglans te krijgen, omdat je niet in de gaten hebt dat je het koper aan het poetsen bent. In de tussentijd ligt het echte goud dof te worden in een hoekje…

Briesend in de auto
Ik kan je een prachtig voorbeeld geven van hoe het niet moet. Ik had ooit een lumineus idee om geld uit te sparen. Ik zou die ene mailing zelf rondbrengen, dan hoefde ik dat geld niet aan postzegels uit te geven. Ik was bijzonder verguld met dat idee en ik ging in de weer met het printen van brieven en enveloppen. Handtekening onder de brief, brief in envelop en op stapeltjes per plaats. Ik had een prachtige route uitgestippeld van plaats naar plaats en in de plaats zelf moest het navigatiesysteem uitkomst bieden voor de snelste route. Helaas… het navigatiesysteem werkte niet mee en stuurde me van hot naar her. Niets snelste route! Na een half uur zat ik briesend in de auto en nog een half uur later maakte ik rechtsomkeert naar huis. Het doosje met enveloppen ging naar het postkantoor.

Glanzend goud
Soms kun je zo hard aan het werk zijn dat je jezelf niet meer afvraagt of je wel de goede dingen doet en of je de dingen goed doet. Dan kan het zijn dat je energie stopt in de verkeerde dingen. Mijn tip: maak een lijstje van je goud en een lijstje van je koper. Accepteer dat het niet allemaal goud is wat er blinkt en probeer van je koper geen goud te maken. Verzamel mensen om je heen die jouw koper kunnen compenseren en poets je goud op, zodat het nog meer gaat glanzen!

www.lelixxor.nl

Dit bericht werd eerder geplaatst op de site van B2B Contact.

Advertenties