Tags

, ,

Ik zit achter mijn laptop met een kopje thee en ik kijk naar buiten. Het is grauw, grijs en het regent. Echt weer om lekker je bed in te duiken met een goed boek. De gordijnen dicht, telefoon op stil en watjes in je oren. Gewoon even een dagje niet meedoen met wat er buiten gebeurt.

Zo’n dag is ook een goed moment om testjes te doen. Ik ben dol op testjes! Als er in een tijdschrift een test staat, moet ik hem altijd even doen. Hoe onzinnig het onderwerp ook is. Onlangs heb ik een test gedaan om erachter te komen welk enneagramtype ik ben. Mijn twee zusjes hebben daar op hun werk namelijk veel mee te maken en tijdens een familie-etentje kwamen de enneagramtypes veelvuldig voorbij. ‘Oh, dat is echt typisch 8’, zei mijn ene zusje. ‘Nou, ik zie ook wel trekjes van een 1 anders’, zei mijn andere zusje. Ze begrepen opeens ook heel goed waarom ze met die ene collega zo goed konden opschieten en waarom die andere collega een heel verschillende aanpak vereiste. Abracadabra voor de leek, maar het maakte me wel nieuwsgierig. Wat ben ik eigenlijk? Terwijl zusjes zonder twijfel een nummer op mijn vader en moeder plakten, keken ze enigszins twijfelend naar mij. Tsja… wat ben jij eigenlijk?

Rare mensen
Gelukkig hebben we internet en piepte de whatsapp al gauw dat hij wat linkjes naar testjes had ontvangen. Voor de zekerheid deed ik er drie, je weet tenslotte maar nooit of het de eerste keer echt klopt… Na drie testen blijk ik hoog te scoren op zowel 3, 4, 5, 7 én 8. Hmmm… wat zou dat betekenen? Maar ik zie een rode draad: de vier komt overal terug in de topscores. Zou ik dan een vier zijn? ‘Dat zijn toch altijd hele rare mensen, die vieren?’, zegt mijn ene zusje. Door de testjes heb ik inmiddels wat kennis opgedaan van enneagrammen en ik zeg alsof ik er al jaren verstand van heb ‘dat zijn vast ongezonde vieren die helemaal doorgeschoten zijn, maar dat heb je bij alle nummers hoor’.

Mooiere wereld
Als ik de beschrijving van een ‘vier’ lees, schrik ik wel even. Als ik dit zo lees, ben ik inderdaad een mens met vreemde trekjes. Ik herken me lang niet overal in, maar moet ook lachen, want dit begrijp ik heel goed: vieren zijn identiteitszoekers. Ja, dat is zeker op mij van toepassing. Niet zo vreemd dus dat ik me bezighoud met ‘werken vanuit je DNA’ en het ontdekken wat organisaties & ondernemers uniek maakt. Ik ben er namelijk van overtuigd dat de wereld een stukje mooier wordt als je vanuit je kracht werkt en authentiek bent.

www.lelixxor.nl

Advertenties