Tags

, , ,

“Wat je kunt doen of waarvan je droomt: begin ermee. Durf heeft genialiteit, kracht en magie in zich.”

Deze uitspraak van Goethe staat boven een van de hoofdstukken in mijn boek. Ik vind het een prachtige uitspraak die zo mooi is dat hij je daarom alleen al in beweging zet.

Voor mij is het schrijven van mijn boek het bewijs dat deze uitspraak klopt. Als meisje van acht, negen jaar wilde ik al graag een boek schrijven, dus het werd eigenlijk wel eens tijd om dat nu echt te gaan doen. Toch had ik het net zo makkelijk niet kunnen doen. Als je schrijft en met je boek bezig bent, verdien je geen geld en je moet er een hoop energie in steken. Dat is reden genoeg om er niet aan te beginnen. Maar juist het wél doen, het waarmaken van mijn droom, gaf kracht en energie die ik anders niet had aangeboord.

Niet dromen, maar werken
Door te durven dromen en die dromen ook uit te durven voeren, komt er energie vrij en ontstaat er iets prachtigs. De werkelijkheid is echter dat we vaak niet mogen dromen van onszelf. Laat staan die dromen waarmaken. En in bedrijven wordt er al helemaal niet gedroomd; er moet gewerkt worden!

Maar toch…
Toch… wat zou er gebeuren als je binnen je bedrijf of gewoon voor jezelf eens even stil zou staan bij het moment dat je stopt met werken. Wat wil je dan bereikt hebben? Hoe wil je dat mensen jou of je bedrijf herinneren? Wat wil je betekend hebben voor je klanten en misschien wel voor de maatschappij?

Wat zou er veranderen?
Stel dat je jezelf dat droommoment zou toestaan… Stel dat je ook zou beginnen met het uitvoeren van die droom… Wat zou er dan veranderen voor jou, in jouw bedrijf, voor je klanten, voor je medewerkers? Begin ermee!

Wil je (weer) zicht krijgen op waar jij of jouw bedrijf het allemaal voor doet? Wil je een gezamenlijke droom neerzetten waar iedereen een stapje harder van gaat lopen? Ik ondersteun je daar graag bij. Neem contact op!

Advertenties