Tags

, , ,

Gisteren zette ik mij vol goede moed achter mijn laptop. Ik had een mooie takenlijst en ik had er zin in! Eerst maar eens even beginnen met het checken van social media… Hmmm… mijn laptop had er een stuk minder zin in. Wat was hij traag.

Na een half uur leek het me beter de laptop opnieuw op te starten, want het leek wel alsof alles steeds langzamer ging. Misschien moesten er updates geïnstalleerd worden. Zo gezegd, zo gedaan. De laptop werd opnieuw opgestart. Of althans, dat was de bedoeling. Het scherm ging echter op zwart en bleef zwart. Geduldig als ik ben, begon ik direct driftig op ‘Enter’ en ‘Escape’ te klikken, maar dat mocht niet baten.

Wat nu?
Tot na een half uur opeens witte letters op het scherm verschenen. ‘Schijffouten worden gerepareerd. Dit kan meer dan een uur duren.’ Oh help, geen laptop dus voorlopig. Wat nu? Al mijn werk zit in die laptop, hoe moest ik de dag doorkomen? Wat kon ik wel doen? Ook bij mij ging het even op zwart. Ik werd totaal uit mijn ritme gehaald, maar toen dat kwartje gevallen was, ging het goed. Ik las een boek voor mijn opleiding Jungiaanse psychologie, bedacht de structuur en oefeningen voor een komende workshop, maakte een wandeling omdat het zulk heerlijk weer buiten was en dacht na over L’eliXXor.

Paniek
Ondertussen was mijn laptop druk aan het zoemen. Het repareren van de schijffouten duurde langer dan een uur. Om precies te zijn duurde het van half 10 ’s ochtends tot vijf uur ’s middags. Zonder resultaat overigens. De schijf was gecrasht. Gelukkig geen verlies van documenten, maar al mijn e-mail is wel verdwenen. Alle lopende zaken staan daar in. Inclusief mijn to do-lijst. Even sloeg de paniek weer toe. Wat nu?

Vast in een patroon
Tot ik me realiseerde dat het eigenlijk wel vreselijk is dat ik zo afhankelijk ben van wat er op mijn laptop staat. Dat ik blijkbaar zo vastzit aan dat apparaat. En dat ik daardoor misschien wel een stukje van mijn creativiteit helemaal niet benut. Door mijn werkgewoontes heb ik een bepaald patroon gecreëerd waarbij ik steeds een beroep doe op dezelfde eigenschappen en kwaliteiten. Juist door dingen anders te (moeten) doen, krijg ik de kans andere eigenschappen te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Hoe cool is dat?

Anders kijken
Ik ga serieus nadenken over hoe ik sommige werkdagen anders kan indelen dan ik nu doe. Gewoon, om te kijken wat het me brengt. Om anders te kijken naar dingen die zo normaal lijken. Maar straks eerst even met mijn laptop langs de computerdokter. Misschien is er nog wat te redden. Het ‘anders doen’ moet je ook niet overdrijven tenslotte 😉

www.lelixxor.nl

Advertenties