Tags

, ,

Ik las pas ergens dat je de auteur bent van je eigen verhaal en ik heb daar nog eens over nagedacht…

Ja?

Kijk, dat klinkt natuurlijk allemaal wel leuk, dat je zelf bepaalt hoe jouw verhaal verloopt, maar zo makkelijk gaat dat allemaal niet.

Oh nee?

Nee, in mijn geval bijvoorbeeld… ik heb prachtige ideeën voor mijn eigen verhaal, maar ja, de anderen werken niet zo mee.

De anderen, wie zijn dat?

Je weet wel, de figuranten zeg maar. Ik ben natuurlijk de hoofdpersoon, maar er zijn ook andere personages en die werken niet echt mee om er een mooi verhaal van te maken. Mijn vrouw bijvoorbeeld…

Wat is er met haar?

Nou, ik vind haar behoorlijk irritant. Ik vind dat ze zich wel wat meegaander mag opstellen, maar dat doet ze niet. Hoe kan ik ooit mijn verhaal schrijven zoals ik dat wil als mijn vrouw me al tegenwerkt?

Hmmm… hoe meegaand ben je zelf eigenlijk?

Ik? Ik ben niet zo heel moeilijk hoor. Ik denk dat ik best wel meegaand ben. Maar wat heeft dat er eigenlijk mee te maken? Nee, dan mijn vrouw… ik ben een stuk flexibeler dan zij. Als ze gewoon wat meer zou doen wat ik zeg dan zou het allemaal veel makkelijker zijn. Dat geldt ook voor mijn collega’s trouwens. Die doen ook regelmatig moeilijk.

Wel eens van projectie gehoord?

Als in een projectiescherm? In de bioscoop?

Ja, zo zou je het kunnen zien. Het gaat er eigenlijk om dat wat je van jezelf niet wilt zien, dat zie je in anderen. Dat kunnen zowel goede als minder prettige eigenschappen zijn.

Zeg je nu dat ik een starre hork ben die alleen maar aan zijn eigen denkbeelden vasthoudt?

Dit is echt niet te geloven! Je bent precies mijn vrouw. Kijk, dat is precies wat ik bedoel. Zo kan ik nooit mijn eigen verhaal schrijven, ik moet eerst de verhalen van al die anderen herschrijven. Zij moeten eerst maar eens veranderen en pas dan kunnen ze in mijn verhaal meedoen.

www.lelixxor.nl

Advertenties