Tags

, ,

grasEen aannemer sprak met zijn klant over het probleem dat er telkens gras en onkruid tussen de stoeptegels vandaan kwam. Elke keer moest er iemand komen die onkruidverdelger tussen de tegels spoot, zodat het probleem weer voor even opgelost was. De klant vond het maar lastig. “Elke keer dat gras, is daar nu helemaal niets aan te doen?”

De aannemer dacht na en zei tenslotte: “Wat als we nu eens beton tussen de stoeptegels doen in plaats van zand? De komende tien, twintig jaar heb je geheid nergens last van.” En zo gebeurde het. De aannemer had gelijk, twaalf jaar lang was er geen grassprietje te bekennen.

Maar ergens in het dertiende jaar zag je hier en daar wat groen tussen de tegels verschijnen. Enkele grassprietjes hadden een weg gevonden door het beton. De klant riep de aannemer er weer bij. De aannemer wreef eens over zijn kin: “Tja… Nu het gras zich weer laat zien, is de beste oplossing om het beton tussen de tegels vandaan te bikken. Nu is er geen houden meer aan. Binnen de kortste keren heb je hier een grasveld. Je kunt de natuur wel even tegenhouden, maar niet voor altijd.”

www.lelixxor.nl

Advertenties