Tags

, ,

Een interviewer ging op bezoek bij een onderwijzer. Deze vertelde vol passie over zijn werk, zijn dromen en wat zijn werk hem bracht. “Eigenlijk heb ik nooit een plan uitgestippeld. Ik heb gewoon gedaan wat mijn hand vond om te doen. Inmiddels werk ik met kinderen die veel problemen hebben en een echte uitdaging vormen. Ik merk dat dit is wat ik echt leuk vind en wat ik goed kan. Het kost ongelooflijk veel energie, maar geeft meestal net wat meer energie terug. Dat houdt mijn vlam brandend.”

De interviewer ging naar huis en stapte in de auto, nog onder de indruk van de energie en passie die de onderwijzer uitstraalde. Hij overdacht zijn eigen carrière en kwam steeds weer terug bij wat de onderwijzer had gezegd over ‘doen wat je hand vindt om te doen’. Hijzelf maakte grote plannen, had mooie ideeën over hoe de wereld eruit zou moeten zien, maar werd tegelijkertijd soms door die grootsheid overweldigd. Wist niet meer waar en hoe te beginnen. Maar misschien was het echt zo simpel, gewoon doen wat je hand vindt om te doen. Gewoon beginnen.

www.lelixxor.nl

Advertenties