Tags

, , , , ,

Je bent een succesvol ondernemer. Gewend om te presteren en te gáan. Je kent het klappen van de zweep. Je barst van de energie. En toch bekruipt je het gevoel ‘is dit alles’.

Als professional op je vakgebied zien mensen je staan. Ze waarderen je vakkennis en ervaring. Je hebt een mooie functie waarin je je ei kwijt kunt, een goed salaris en genoeg vrijheid. En toch bekruipt je het gevoel ‘is dit alles’.

Eenzijdig
Dat kan. Je leeft intensief je eigen verhaal, benut je kwaliteiten en blijft groeien. Het is alleen wat eenzijdig wellicht. Je diept een bepaald facet helemaal uit, maar realiseert je niet dat je méer bent. Je vereenzelvigt je met je rol van succesvolle ondernemer, gewaardeerde professional, zorgende dochter, slimme manager of als bedrijf: nummer 1 in de bedrijfstak. En zo blijven een heleboel facetten onderbelicht.

Zie mij
Er komt echter altijd een moment dat één van die facetten zich begint te roeren. Het wil gezien worden. Misschien gaat het om creativiteit, beter je eigen grenzen stellen, rust nemen, zwak mogen zijn of minder focussen op groei en meer op ontwikkeling. Om maar eens wat dingen te noemen. Het deel dat gezien wil worden, dat zegt ‘het is nu tijd voor mij’, dat is dat knagende gevoel dat je bij tijd en wijle opmerkt. Dat is waarom je je afvraagt of ‘dit alles is’. Nee, er is meer. Veel meer.

Uit je comfortzone
De vraag is: wat doe je met dat knagende gevoel? Stop je het weg of ga je ernaar luisteren? Luisteren betekent op reis gaan. Een nieuw facet van je eigen verhaal ontdekken. Een nieuw hoofdstuk schrijven. Uit je comfortzone gaan. Oftewel: de reis van de held.

Reis van de held
De reis van de held is een ontwikkelingstraject, waarin je een drempel overstapt naar een voor jou nieuwe wereld met nieuwe regels. Je gaat ontdekken hoe je jouw plek daarin kunt vinden, maar helaas gaat dat niet zonder slag of stoot. Dingen gaan niet zoals je had gehoopt, er zijn draken te bevechten en er komt een moment dat je wilt dat je er nooit aan begonnen was. Het donkerste deel van je avontuur. Gelukkig zijn er – net als in ieder verhaal – ook in jouw verhaal helpers die je de weg terug helpen te vinden. Op die weg terug wordt je getest: lukt het jou het nieuw geleerde vast te houden? Bijvoorbeeld onder druk, in tijden van stress of als iedereen het maar onzin vindt? Slaag je voor de test, dan heb je daadwerkelijk een nieuw hoofdstuk aan jouw verhaal toegevoegd, een nieuw facet van jezelf ontdekt en ontwikkeld.

Is het tijd om op reis te gaan?

www.lelixxor.nl

 

 

Advertenties