Leuke dingen die als een verplichting aanvoelen, omdat je zoveel gepland hebt. Het komt mij niet geheel onbekend voor. Moeten… als ik kijk hoeveel ik soms van mezelf moet, dan word ik er gewoon moe van. 

Het is ook iets wat ik goed kan: plannen en gedisciplineerd die planning volgen. Het heeft me veel gebracht, maar al een tijdje weet ik dat het niet zo kan doorgaan.

Ik weet namelijk ook hoe het is als ik niet plan. Als ik de teugels wat laat vieren en wel kijk wat er op mijn pad komt: dan gaat de creativiteit stromen en gebeuren de mooiste dingen. Dat wil ik wel wat meer ervaren! In mijn coaching zie ik hoe dat werkt. Juist door in het moment te zijn, kan ik zien wat zich aandient. Daar gaan we mee aan de slag. De praktijk wijst uit dat dat precies is wat nodig was op dat moment.

Onzeker
Nu is het de uitdaging om ook buiten het coachgesprek meer te kijken, te voelen en te ontdekken wat zich in het moment aandient. Ik verheug me nu al op het plezier en de vrijheid die dat met zich mee gaat brengen. Tegelijkertijd ben ik ook onzeker: hoe doe ik dat en gaat het me echt lukken om het plannen (en dus de controle) meer los te laten? Helemaal hoeft niet, want het is ook wel handig om zo nu en dan wel een planning te hebben.

Ik maak het mezelf in ieder geval gemakkelijk met de vakantie in het vooruitzicht: de komende weken hoefde ik sowieso al niets te plannen, dus dat wordt een makkie… Nu daarna nog.

Ik ben benieuwd, heb jij ook goede voornemens voor na (of tijdens) de vakantie? Let me know!

www.lelixxor.nl

Advertenties