Tags

, , , , , ,

nachtegaalKen je het sprookje van de Chinese nachtegaal? Hij zong voor de keizer, maar werd uiteindelijk vervangen door een mechanische opwindvogel. De echte nachtegaal was niet meer welkom.

Toen de mechanische vogel kapot ging, werd de keizer ziek. Iedereen maakte zich zorgen, maar er was maar één medicijn dat hielp. Slechts één ding kon hem beter maken: het zingen van de echte nachtegaal (die lang niet zo mooi was als de opwindvogel).

Zo is het bij ons ook, alleen zijn we ons daar misschien niet van bewust. Diep van binnen is er één ding dat je nodig hebt – je droom volgen, die ene beslissing nemen, je pantser loslaten – maar je doet alles, behálve dat. Omdat je het niet weet, of niet durft misschien.

Doekjes voor het bloeden
En dus vullen we onze tijd met werken, wijntjes drinken met vrienden, je storten op je geliefde of kinderen, sporten, eten en noem maar op. Dat geeft plezier (of verdoving), maar nooit word je écht beter. Het zijn allemaal doekjes voor het bloeden, placebo’s, lapmiddelen. Om beter te worden moet je op zoek naar jouw unieke medicijn (want wat voor jou helpt hoeft voor een ander niet te werken en andersom) en als je het gevonden hebt… neem het dan in!

www.lelixxor.nl

Advertenties