Tags

, , , ,

blaadjesVoor de vakantie waren we op de Parade. Op een gegeven moment begon het hard te regenen, maar wij zaten heerlijk droog op een muurtje onder een grote boom. De bomendokter in ons gezelschap legde uit hoe het komt dat bomen fungeren als natuurlijke paraplu.

“Alle blaadjes groeien naar het licht toe. Ieder straaltje licht wordt opgevangen en dat betekent automatisch dat ze ook de regen tegenhouden.”

Zelf zorgen voor wat je nodig hebt
Toen ik de dagen daarna een wandeling maakte net na een frisse regenbui moest ik weer aan die woorden denken. De gelijkenis met ons eigen leven schoot me te binnen. Als we vervulling willen ervaren, moeten ook wij naar het zonlicht groeien. Dat is iets wat we zelf moeten doen. Steeds weer het licht opzoeken. De blaadjes wachten niet tot er ruimte voor hen wordt gemaakt, nee, ze zoeken zelf het licht op; ze zorgen zelf voor wat ze nodig hebben. Wachten tot iemand anders het voor je doet, is dus niet de slimste manier wellicht. Net zomin als wachten op de ideale omstandigheden. Als ik eerst maar ander werk heb, beter in mijn vel zit, deze opleiding heb gedaan…

Dat komt allemaal terwíjl je naar het licht toe groeit. Op het moment dat je de eerste stap zet, en de volgende, en de volgende komt wat je nodig hebt als vanzelf – zon, regen en een zacht briesje. Je groeit en wordt sterker door te doen.

Help jezelf en anderen
Wat het licht is, is voor iedereen anders en dat maakt ook niet uit. Als jij maar weet wat het voor jou is. En het mooie: door jouw licht op te zoeken help je niet alleen jezelf, maar kun je net als de boom tegelijkertijd een beschutting voor anderen zijn.

www.lelixxor.nl

Advertenties