Tags

, , , , , ,

bergtop“Ik was altijd druk. Bezig met van alles en nog wat en dat gaf me een goed gevoel. Totdat ik stopgezet werd en me realiseerde dat ik druk was met de verkeerde dingen. Dat ik met een grote boog heenliep om de dingen waar ik me écht mee bezig moest houden. Dat ik bang was om juist daarmee aan de slag te gaan. Daarvan zat ik wel even in de put.”

Misschien herken je dit en misschien ook wel niet. Het gevoel van op een kruispunt te staan, heeft iedereen echter weleens meegemaakt. Ga je door op de oude vertrouwde weg (en krijg je de resultaten die je altijd kreeg) of sla je een nieuwe weg in?

Die nieuwe weg kan een hoop angst inboezemen, omdat je niet weet wat je te wachten staat. Soms sta je niet alleen op een kruispunt, maar zit je ook nog eens diep in de put, omdat alles wat je kende uit handen geslagen is. Je moet opnieuw beginnen en hebt geen idee hoe. Hoe moet je op eigen kracht tegen die steile wand opklimmen?

Likje verf
Uit volslagen moedeloosheid of een gevoel van daadkracht kun je besluiten dan maar in de put te blijven en er het beste van te maken. Een likje verf en het is allemaal een stuk minder somber. Toch is het niet de bedoeling in het dal te blijven kamperen, de bergtop is je bestemming!

Op naar de top
Ook al weet je op dit moment nog niet hoe je de top moet bereiken, als je de eerste stap zet, ontvouwt het pad zich vanzelf. Ik weet niet of je ooit beneden in een dal hebt gestaan? Vanuit het dal zie je nooit in één oogopslag de weg naar de top; de weg kronkelt om de berg heen omhoog.

Je komt trouwens niet zomaar op dat kruispunt terecht. Je hebt niet zomaar dat knagende gevoel dat er iets ontbreekt. Het gevoel het anders te willen heeft een reden. Je lijf (of een situatie) zet je niet zonder reden stil. Het zijn allemaal signalen die je laten weten dat het tijd is voor iets anders. Er ligt een bergtop op je te wachten!

Luister je en ga je de ontdekkingsreis aan? Een gids is dan geen overbodige luxe. Kijk op www.lelixxor.nl of neem contact op via 06-11343515 of welkom@lelixxor.nl. Ik ben graag je sparringpartner!

Advertenties