Tags

, , , , ,

superman_500px“Sorry, de held heeft een knoop in zijn maag en gaat naar huis. De film is afgelopen.” 

Op een of andere manier gebeurt dat nooit in films. Wat er ook gebeurt, hoe bang de held soms ook is (of moet zijn, ook al zie je dat niet), hij gaat door. Ondanks tegenslagen, verraad of onmogelijke situaties.

In de steek gelaten
Dan naar ons eigen leven. Hoe vaak keren wij om als we de knoop in onze maag gewaarworden? Denken we ‘laat maar, zo belangrijk is het eigenlijk ook niet’ en laten we daarmee onszelf een beetje in de steek?

Maar hoe raast de energie door je lijf als je dwars door die knoop heen wél zegt dat je het ergens niet mee eens bent, aangeeft dat iets niet goed voelt of je baan opzegt. Die kracht, het gevoel de wereld aan te kunnen, je eigen weg te gaan, dat voelt heldhaftig.

Geboorte van een held
De held wordt echter al eerder geboren: op het moment dat je besluit ‘het’ te doen, ondanks dat gevoel in je maag. De held is niet degene die alles durft, het hardste schreeuwt, maar degene die gáat, ondanks het lood in z’n schoenen.

Ja, de held heeft een knoop in zijn (of haar) maag, maar we gaan nog niet naar huis, nog lang niet. De film is nog maar net begonnen; het verhaal wordt nu geschreven.

www.lelixxor.nl

Advertenties