Tags

, , , , , , , , ,

“I’m looking for someone to share in an adventure”, zegt Gandalf. De reactie van Bilbo is veelzeggend. “Niet hier, zoek maar ergens anders. Wij houden niet van avonturen.”

Het is januari 2017, we staan aan het begin van een nieuw jaar. Hoe gaat dit jaar eruitzien? Wil je dat het allemaal rustig voortkabbelt of ben je wel in voor een avontuur? En op wat voor avontuur hoop je dan?

Onverwachte dingen
Je weet wel dat een avontuur dat al helemaal uitgestippeld en ingekleurd is, geen avontuur is, hè? Een avontuur zit juist vol onverwachte wendingen, onvoorziene gebeurtenissen en soms zelfs enge ontmoetingen. Gelukkig maak je onderweg ook nieuwe vrienden en voel je bij al dat nieuwe het leven door je lijf stromen.

Een avontuur aangaan betekent de controle loslaten. Dan kun je wel eens niet voor het avondeten thuis zijn, zoals Bilbo terecht vreest.

Niet zomaar
Ondanks dat allemaal: je wordt niet zomaar geroepen om op avontuur te gaan. Je wordt geroepen omdat er iets belangrijks moet gebeuren. Wat zijn de consequenties als je weigert? Wat ontneem je jezelf en misschien zelfs anderen?

Er wordt niet zomaar aan jouw deur geklopt. Er wordt bij jou aangeklopt, omdat jij de aangewezen persoon bent. Met de klop op de deur bedoel ik niet zomaar iedereen die een beroep op je doet en waar je dan ja tegen zou moeten zeggen. Het gaat om de innerlijke klop op de deur. Je intuïtie die je influistert om een bepaalde stap te nemen (en misschien is dat juist wel ‘nee’ zeggen tegen iemand), een verlangen dat graag gezien en gevolgd wil worden… Wat zegt jouw Gandalf?

Hoe start jij 2017?
Hoewel het een menselijke reactie is om tegenwerpingen te bedenken en te beredeneren waarom het echt niet handig/verstandig/logisch is omdat te gaan doen, geef gehoor aan die oproep! Als je de klop hoort, is het moment aangebroken om iets nieuws te beginnen. Is dat hoe jij 2017 start?

www.lelixxor.nl

ps. Volgende week vertel ik iets over mijn eigen avontuur

Advertenties