Tags

, , , , ,

Je bent geen rups meer, maar ook nog geen vlinder. Je zit in het gebied van ‘niet meer’ en ‘nog niet’. Het grijze gebied waar niets zeker en alles anders is. Alles lijkt te verschuiven, je fundament voelt wankel en misschien voel je je alleen.

Je zit in je pop en je worstelt om eruit te komen. Voel je niet zwak dat je vleugels nog niet sterk genoeg zijn. Je bent nu precies waar je moet zijn. Geef niet op en je wordt vanzelf sterker. Niemand kan dit voor je doen. Dit proces is iets waar jij zelf doorheen moet gaan. Alleen dat geeft je vleugels die sterk genoeg zijn om je straks te dragen.

Misschien heb je het gevoel dat je afgesloten bent van de buitenwereld. Dat ze je niet begrijpen. Dat je geen contact kunt maken zoals je altijd deed. Misschien kun je niet de juiste woorden vinden om te vertellen waar je je precies bevindt op dit moment. Misschien zijn dingen die eerst belangrijk waren dat nu helemaal niet meer zo. Misschien herken je jezelf niet meer, heb je moeite met loslaten of met het nieuwe vastpakken.

Dit is een tijd om naar binnen te keren, in je pop. Je hoeft je nu niet bezig te houden met de buitenwereld. Je hoeft niet op hetzelfde tempo mee te rennen. Dat komt wel weer als je dat wilt. Nu is het tijd om stil te staan, want dat brengt vooruitgang. Nu is er ander werk aan de winkel: jouw transformatie van rups tot vlinder. Dat gebeurt van binnen. En ook al ziet het er aan de buitenkant doods en stil uit, dat betekent niet dat je niet keihard aan het werk bent. Je bent jezelf opnieuw aan het leren kennen. Ontdekken wie je bent als je op jezelf bent aangewezen. Je bent krachttraining aan het doen, zodat je straks uit je pop kunt breken. Dat is nodig om te worden wie je kunt zijn.

En dan op een dag breek je je pop open, je vleugels zijn sterk en je kleuren helder. Het is tijd om naar buiten te gaan, jezelf te laten zien.  Je spreidt je vleugels en vliegt!

www.lelixxor.nl

Advertenties